skip to Main Content

Agenda 2024

 • 5 mei
  • Bevrijdingsdagconcert met Sterre Hond
 • 17 juni
  • Quatre Mains Pianoconcert door Maureen van IJzerloo & Marianne Hansen
 • 22 september
  • Blokfluitensemble Preatorius
 • 13 december
  • Candlelight concert

Agenda 2023


 • 5 mei
  • Marcus Vliegen & leerlingen op viool
 • 13 juni
  • Emma Brown (sopraan) & Lieselotte van Tol (piano)
 • 9 september
  • Open Monumentendag
 • 26 september
  • Wim Verschuren (piano)
 • 14 november
  • Studenten Jong Talentenklas, Koninklijk Conservatorium Den haag
 • 12 december
  • Candlelight concert

12 DECEMBER 2023

CANDLELIGHT CONCERT

Candlelight Concert

Bereid je voor op een betoverende avond vol muziek en kerstsfeer tijdens het Candlelight Concert op dinsdagavond 12 december om 19.30 uur in de Kleine Kerk in Voorhout.

De Singing Stars en het Voorhouts Kamerkoor en bundelen hun krachten om je onder te dompelen in de tijdloze melodieën van echte kerstklassiekers. Beleef de warmte en intimiteit terwijl de betoverende stemmen de lucht vullen en de sfeer van Kerstmis tot leven brengen.

Om de ambiance nog meer te versterken, zal de Kleine Kerk baden in het zachte schijnsel van kaarslicht, waardoor een onvergetelijke sfeer ontstaat die perfect past bij de betovering van de avond. Bovendien zal de getalenteerde organist Paul van Hoek een kerstmedley ten gehore brengen op het prachtige orgel van de Kleine Kerk, wat deze avond nog specialer zal maken.

Dit unieke evenement belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor liefhebbers van kerstmuziek en degenen die de magie van de feestdagen willen omarmen. We nodigen iedereen uit om samen te komen en te genieten van deze buitengewone avond vol muziek, warmte en samenzijn.

Na het optreden nodigen we je uit voor een gezellig drankje om de avond in stijl af te sluiten. Mis dit buitengewone concert niet en maak deel uit van een onvergetelijke muzikale ervaring op 12 december in de Kleine Kerk in Voorhout!🎵🎻🎹✨

Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk. Toegangskaarten a €17,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen zijn verkrijgbaar via Eventbrite.nl, www.vriendenvandekleinekerk.nl of aan de deur. De ticketprijs is inclusief garderobe en een verfrissend drankje na afloop van het concert, zodat het publiek kan napraten en de magie van de avond kan laten bezinken.

Singing Stars

Singing Stars is een stichting met een echt verenigingshart ontstaan in 2002 toen Marjan Kortekaas het Voorhouts Kinderkoor aan haar dochter Mieke overdroeg. Samen met toenmalig bestuurslid Jolanda Stoel werd de naam Singing Stars bedacht. Zingen zou namelijk bovenaan blijven staan, dat stond vast. Maar ook nieuwe invloeden werden er binnen gebracht. De kennis die Mieke had opgedaan tijdens haar muzikale theateropleiding nam zij mee in de lessen en zo kwam er steeds meer dans en spel les aanbod.

Extra docenten in het team, vele vrijwilligers en leerlingen verder is de kracht van het zingen voor geen cent minder geworden. Wij geloven in de kracht van zingen en muziek. Het zorgt voor blijdschap en een manier voor kinderen om zich te uiten. Wij geloven er in dat dit voor ieder kind beschikbaar moet zijn en proberen de drempel, ook financieel, dan ook zo laag mogelijk te houden. Bij ons is ieder kind welkom om te leren – www.singingstars.nl

Voorhouts Kamerkoor

Het Voorhouts Kamerkoor is in 1997 opgericht door Wolfgang Lange en heeft in het 25 jarig bestaan een uitgebreid en breed klassiek repertoire opgebouwd van a capella composities van de vroege renaissance tot hedendaagse werken, waaronder missen, passies, requiems en motetten.

Sinds 25 april 2006 wordt het Voorhouts Kamerkoor gedirigeerd en muzikaal geïnspireerd door Ilia Belianko. Per 1 april 2024 zal Ilia, na bijna 18 jaar bij ons kamerkoor, een koor in zijn eigen woonplaats gaan leiden. Het Voorhouts Kamerkoor neemt daardoor helaas binnenkort afscheid van hem, en is op zoek naar een nieuwe, enthousiaste dirigent – www.voorhouts-kamerkoor.nl


14 NOVEMBER 2023

KLASSIEK GENIETEN CONCERTSERIE – Jong Talentenklas Koninklijk Conservatorium Den Haag

VOORHOUT – Op 14 november 2023 om 20:00 uur nodigen de buitengewone studenten van de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag je uit voor een betoverend concert in de sfeervolle Kleine Kerk in Voorhout.

Ontdek de prachtige klanken van jonge virtuozen, variërend in leeftijd van 12 tot 18 jaar, terwijl ze meesterwerken vertolken die de ziel raken. Het programma is samengesteld om je zintuigen te prikkelen:

🎹 Leonie Lafont (12) zal je meenemen op een reis met meesterwerken van J. S. Bach, D. Scarlatti, F. Chopin en J. Ibert.

🎹 Sonia Rivkin (13) zal je betoveren met composities van J. S. Bach, W. A. Mozart en E. Grieg.

🎹 Sofia Kravchenko (14) zal je ontroeren met meesterwerken van J. S. Bach, L. van Beethoven en S. Rachmaninoff.

🎹 Dmitry Reijs (18) zal je verbazen met zijn interpretaties van J. S. Bach, J. Haydn en M. Ravel.

En als klap op de vuurpijl, zullen Zlata Konstantinova op viool en Sofia Kravchenko op piano samen schitteren in J. Brahms’ Sonatensatz (Scherzo) in C.

Na dit magische optreden nodigen we je uit voor een gezellig drankje om de avond in stijl af te sluiten. Mis dit buitengewone concert niet en maak deel uit van een onvergetelijke muzikale ervaring op 14 november in de Kleine Kerk in Voorhout. Jouw aanwezigheid zal de jonge talenten inspireren en aanmoedigen op hun muzikale reis! 🎵🎻🎹✨

Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor €17,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen. Ticketprijs inclusief garderobe en een verfrissend drankje na afloop van het concert, zodat het publiek kan napraten en de magie van de avond kan laten bezinken. U bent van harte welkom! De kerkzaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via eventbrite.nl en aan de zaal.


26 SEPTEMBER 2023

KLASSIEK GENIETEN CONCERTSERIE – WIM VERSCHUREN

VOORHOUT –  Op 26 september 2023 brengt de getalenteerde concertpianist Wim Verschuren opnieuw zijn betoverende pianomuziek naar het sfeervolle decor van de Kleine Kerk in Voorhout. Het belooft een avond vol emotie en prachtige klanken te worden die muziekliefhebbers niet willen missen.

Wim Verschuren, bekend om zijn meesterlijke pianospel, zal het publiek verwennen met een intiem pianoconcert in de Kleine Kerk, gelegen aan de Dr. Aletta Jacobslaan 9 in Voorhout. De voorstelling begint om 20.00 uur en biedt een unieke gelegenheid om te genieten van zijn uitzonderlijke talent.

Het programma voor deze avond ziet er als volgt uit:

W.A. Mozart (1756-1791)

 • Sonata no. 10 in C-groot kv. 330
 • i. Allegro Moderato
 • ii. Andante Cantabile
 • iii. Allegretto

W. Verschuren (1997*)

 • improvisatie

F. Chopin (1810-1849)

 • Polonaise in As-groot op. 53 “heroic”
 • Ballade no. 1 in g-klein op. 23

Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk en markeert een bijzonder moment in de geschiedenis van de stichting. Het vorige optreden van Wim Verschuren, dat diende als openingsconcert, werd door velen als magistraal ervaren. Het was een avond waarin muziek en emotie samensmolten tot een onvergetelijke ervaring.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor €17,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen. Ticketprijs inclusief garderobe en een verfrissend drankje na afloop van het concert, zodat het publiek kan napraten en de magie van de avond kan laten bezinken. U bent van harte welkom! De kerkzaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten verkrijgbaar via eventbrite.nl


13 JUNI 2023

SUMMER DUETS CONCERT – EMMA BROWN & LIESELOTTE VAN TOL

VOORHOUT – Kom en geniet van een betoverende avond vol prachtige muziek! Op dinsdag 13 juni 2023 om 20.00 uur verwelkomen we u graag in de intieme setting van de Kleine Kerk in Voorhout voor een uniek concert. Mezzo-sopraan Emma Brown zal schitteren op het podium, begeleid door de getalenteerde pianiste Lieselotte van Tol.

Emma Brown, zal haar indrukwekkende vocale bereik en emotionele expressie demonstreren. Haar stem zal de kerkruimte vullen en de harten van het publiek raken. Samen met pianiste Lieselotte van Tol, wiens virtuositeit de perfecte aanvulling vormt op Emma’s zang, belooft deze avond een onvergetelijke muzikale ervaring te worden.


05 MEI 2023

BEVRIJDINGSDAGCONCERT – MARCUS VLIEGEN & LEERLINGEN

Bevrijdende klanken: Marcus Vliegen en zijn leerlingen brengen ode aan vrijheid op 5 mei a.s.

VOORHOUT – Op 5 mei om 16.00 uur zal Marcus Vliegen met zijn leerlingen opnieuw een Bevrijdingsdagconcert geven in de Kleine Kerk in Voorhout. Het concert zal in de middag plaatsvinden en belooft een bijzondere gelegenheid te zijn om de bevrijding te vieren en stil te staan bij de vrijheid waar we in Nederland van kunnen genieten. Marcus Vliegen staat bekend als een gepassioneerde muziekleraar en zijn leerlingen spelen vol enthousiasme en talent. Mis deze kans niet om te genieten van prachtige muziek en de viering van onze vrijheid. De toegang is gratis.

Voor informatie of vragen: www.vriendenvandekleinekerk.nl


21 APRIL 2023

BENEFIETCONCERT – ANDRE VAN VLIET, KLEINTJE PILS, ENSEMBLE CAMERATA EN ARJAN & EDITH POST


Benefietconcert voor slachtoffers in Oekraïne, Turkije en Syrië

Er is nogal wat aan de hand in de wereld: oorlog in Oekraïne, aardbevingen in Syrië en Turkije. Hierdoor raken miljoenen mensen ontheemd. Het kerkbestuur van de Bartholomeuskerk, Kaleb, de nieuwe dominee Hedda Klip, de Kleine Kerk en de Rotaryclub Voorhout hebben de handen ineengeslagen. Op vrijdag 21 april, vanaf 20:00 uur, wordt in de Bartholomeuskerk een benefietconcert gegeven om de slachtoffers te ondersteunen.

Kleintje Pils verrast de bezoekers met een klassiek programma en prachtige wereldhits. Tijdens dit ‘Prom Concert’ treden naast Kleintje Pils de beroemde trompettisten Arjan & Edith Post op. In plaats van het orkest zal een kathedraalorgel worden toegevoegd. Niemand minder dan de bekende André van Vliet zal op dit instrument nog nooit eerder gehoorde magistrale klanken in de Grote Kerk ten gehore brengen. Het fluitensemble van Margreet van Schie zal ook optreden. Zij gaven op 26 februari jl. voor een zeer enthousiast publiek een concert in de Kleine Kerk.

De initiatiefnemers hopen en rekenen erop dat de inwoners van Voorhout massaal naar dit benefietconcert zullen gaan. Dit is een eenmalige gelegenheid om Kleintje Pils klassieke muziek te horen spelen, kennis te maken met prachtige orkestrale muziek én tegelijkertijd het goede doel te steunen. Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden van de Kleine Kerk en de Rotary Club Voorhout kosten de toegangskaartjes slechts 15 euro. Kinderen tot 15 jaar kunnen voor 10 euro naar binnen.

Van de opbrengsten van het evenement worden shelterboxen gekocht, zodat gezinnen weer een droog en veilig onderkomen hebben.

Tickets a EUR 15 (kinderen tot 15 jaar EUR 10,-): ga naar Benefiet Concert Voorhout Tickets, vrij, 21 apr. 2023 om 20:00 | Eventbrite of scan QR-code hierboven. Tevens voorverkoop bij Primera in Voorhout.


Zondagmiddag 26 februari 2023 om 16.00 uur Margreet van Schie, Emilie Prast & Aldert Prast

TELEMANNia: een concert voor de hele familie!

Muziek van Telemann, de man die alles kan!

Het concert van 26 februari is een familieconcert in de ware zin des woords: Margreet van Schie (blokfluit en fagot) treedt op met haar kinderen Emilie Prast (viool en mezzo-sopraan) en Aldert Prast (accordeon, blokfluit en klavecimbel).  

Margreet studeerde blokfluit o.a. bij Paul Leenhouts en gaf jarenlang les aan de Muziekschool Leiden (nu b plus c). Inmiddels geeft ze met veel enthousiasme les aan haar eigen leerlingen in Warmond en Oegstgeest. Daarnaast geeft zij leiding aan twee door haar zelf opgerichte ensembles: de WARMOND WHISTLERS en CAMERATA.

In deze muzikale omgeving begonnen haar kinderen al jong met muziek maken: Emilie begon op een piepklein viooltje, Aldert koos na een korte kennismaking met blokfluit voor de accordeon. Van jongsafaan speelden zij vaak samen, bijvoorbeeld in de klezmerband Spiel Klezmer Spiel, waarmee ze tot in Londen concerten gaven. Beiden combineerden hun universitaire studie met een minor aan het conservatorium (Practicum Musicae, samenwerkingsverband van de universiteit Leiden en het Koninklijk conservatorium Den Haag). 

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ondanks hun initiële keuze voor ‘moderne’ instrumenten werd hun hart steeds meer getrokken naar de barokmuziek die ze thuis zo vaak hoorden: Aldert leerde ook klavecimbel en blokfluit spelen en vormde op het conservatorium een succesvol barokensemble.  Ook merkte hij hoe fantastisch orgelmuziek op accordeon kan klinken. Emilie bekwaamt zich sinds kort in het spelen met een barokstrijkstok en speelt en zingt regelmatig in cantatediensten. 

Margreet, Aldert en Emilie vinden het een bijzonder genoegen om nu samen barokmuziek te maken. Samen hopen zij u in dit Telemann-concert in wisselende bezettingen iets van zijn, en hun, veelzijdigheid te laten horen. Want, Telemann is de man die alles kan en dat willen ze graag laten horen!

Tickets a EUR 12,50 (kinderen tot 13 jaar EUR 5,-) vóór aanvang van het concert bij de ingang en te betalen met contant geld of via QR Code.


Agenda 2022


Dinsdagavond 25 oktober 2022 om 20.00 uur Sterre Hond.

Over het concert:

Sterre Hond is een Nederlandse pianiste die synesthesie heeft. Bij synesthesie werken de zintuigen op een bijzondere manier samen. Door haar synesthesie ziet ze kleuren wanneer ze piano speelt. Bij verschillende tonen en samenklanken neemt ze verschillende kleuren waar. In dit concert neemt Sterre je mee in haar belevingswereld van synestheet zijn en pianist. Ze zal een divers programma spelen waarin ze haar eigen composities speelt, maar ook composities van o.a. Haydn, Brahms en Debussy. Ze zal ook werken van de vergeten Engelse componist Cyril Scott ten gehore brengen.

Sterre Hond (20) is momenteel bezig met haar laatste jaar aan het conservatorium van Rotterdam bij pianist Bart van de Roer. Sterre heeft meegewerkt met het inspelen van de muziek van de Broadway show ‘The Pianist’ in New York. Daarnaast heeft ze verschillende prijzen gewonnen waaronder de internationale ‘Prijs voor Jong Talent’ tijdens het Festival d’Anniviers in Zwitserland.

https://www.instagram.com/sterrehond/

Sterre Hond – YouTube

Tickets a EUR 12,50 (kinderen tot 13 jaar EUR 5,-) vóór aanvang van het concert bij de ingang en te betalen met contant geld of via QR Code.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Notariskantoor Voorhout B.V.

www.notariskantoorvoorhout.nl

En door Ronald van Delft | Pianostemmer

www.vandelftpianos.nlDinsdagavond 14 juni 2022 om 20.00 uur Lieselotte van Tol.

Het programma voor deze avond is als volgt:

🎹 Handel-Kempf (1895-1991) – Menuet in g klein

🎹 L. van Beethoven (1770-1827) – Sonate Op. 26 No. 12 in As

🎹 F. Mendelssohn (1809-1847) uit Lieder Ohne Worte
Op. 19 No. 1
Op. 19 No. 4
Op. 62 No. 1
Op. 62 No. 6

🎹 M. Glinka (1804-1847) / M. Balakirev (1837-1910) – L’Alouette

Lieselotte van Tol begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Marlies van Gent en Laura Sandee. Hierna volgde zij lessen van Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. In 2015 is Lieselotte gestart bij de Belgische pianist Stéphane de May in de bachelor aan het conservatorium van Rotterdam die zij in 2019 cum laude afrondde. Daarna vervolgde Lieselotte haar studie bij Stéphane De May in de master aan hetzelfde conservatorium. Lieselotte won prijzen op het Prinses Christina Concours en Festival d’Anniviers in Zwitserland en volgde masterclasses bij Nino Gvedatze, Matan Porat, Rudolf Jansen, Håkon Austbø, Riko Fukuda, Geoffrey Douglas Madge, Imogen Cooper, Paolo Giacometti en Frank Braley. Hiernaast is Lieselotte pianiste van het Laurens Trio dat afgelopen jaar finalist was in de Grote Kamermuziekprijs in de Doelen Rotterdam.Donderdagmiddag 5 mei 2022 om 16.00 uur Bevrijdingsconcert Marcus Vliegen & studenten begeleid door
Lieselotte van Tol op piano.

Met op viool:

Nasya Weigand
Ivo Slootbeek
Sytze Boerstra
Tamara van der Zwet


Allen zijn op jonge leeftijd begonnen met vioolspelen, en inmiddels hebben allen meer dan 10 jaar les van Marcus. Tamara gaat in april 2022 op tournee met het Kennemer Jeugdorkest, en Ivo speelt in het Nederlands Jeugd Strijkorkest.

Het programma is als volgt:

1.           Hungarian Dance, A. Nolck                       (Tamara)
2.           Obertass, Wieniawski                                (Ivo)                       
3.           Bach Concerto in d BWV 1043                 (Nasya en Tamara)
                            – Allegro
                            – Allegro non molto
                            – Largo
                            – Allegro
4.           Vocalise, Rachmaninov                             (Ivo)
5.           5 Duets , Schostakovich                      (Ivo en Sytze)
                            – Prelude
                            – Gavotte
                            – Elegy
                            – Waltz
                            – Polka
6.           Vivaldi concerto in b-mineur RV 580       (Sytze, Nasya, Ivo, Tamara)

Marcus Vliegen is sinds een jaar of 10 vioolleraar in Voorhout en heeft inmiddels een lespraktijk met tegen de 40 leerlingen uit de hele Bollenstreek en de Leidse regio. Naast lesgeven is Marcus ook als freelance violist en dirigent werkzaam. Zo doet hij regelmatig optredens met strijkkwartet maar ook remplaceert hij in verschillende beroepsorkesten. Marcus is tevens ook concertmeester van Het Zeeuws Orkest.


Dinsdagmiddag 22 maart 2022 om 17.00 uur Wim Verschuren (alleen voor genodigden).
🎹 ‘Mad Rush’ – Philip Glass 🎹 Nocturne no. 20 in cis mineur Op. posth., Lento con gran espressione (F. Chopin) 🎹 Solitude (W. Verschuren).

Back To Top